Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa grzybowa

Kategoria: Zupy
Krok 1

Grzyby dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.

Dobra praktyka

W międzyczasie zagotuj już wcześniej przygotowany bulion. Gotuj wywar na małym ogniu.

Krok 2

Obierz marchew i ziemniaki, a następnie pokrój je w kostkę. Wrzuć warzywa do gotującego się bulionu i gotuj przez około 15 minut.

Krok 3

Na rozgrzaną patelnie z łyżką masła i łyżką oliwy przesmaż wcześniej pokrojone grzyby. Dopraw solą i pieprzem. Smaż około 5 minut. Całość przełóż do gotującej się zupy.

Krok 4

Na patelni (tej po grzybach) rozgrzej łyżkę masła i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj usmażoną cebulę do zupy. Dokładnie zamieszaj. Zupę gotuj przez 15 minut na niewielkim ogniu.

Krok 5

Do śmietany należy dodać 4 łyżki bulionu, a następnie wlać całość do zupy.  W razie konieczności dopraw zupę do smaku.