Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa gulaszowa

Kategoria: Zupy
Krok 1

W dużym garnku rozpuścić dwie łyżki masła, pokroić cebulę w kostkę oraz przecisnąć czosnek przez praskę, a następnie przesmażyć.

Krok 2

Następnie pokroić w kosteczkę mięso i dodać je do cebuli i czosnku.

Krok 3

Dodać słodką i ostrą paprykę w proszku i suszony tymianek.

Krok 4

Kolejno zalać mięso i resztę gorącym bulionem  i zagotować.

Krok 5

Dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę pomidory oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Krok 6

Przykryć garnek pokrywką i gotować przez 1 godzinę na wolnym ogniu.

Krok 7

Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, oczyszczoną z pestek oraz ziemniaki. Dokładnie wszystko wymieszać, przykryć i gotować jeszcze przez ok. pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie.

Dobra praktyka

Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.