Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa kalafiorowa

Kategoria: Zupy
Krok 1

Na oliwie i maśle zasmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, i dodać pokrojoną na plasterki marchewkę. Smażyć, mieszając przez około 2 minuty.

Krok 2

Pokroić  kostkę ziemniaki i dodać na patelnię, smażyć razem z marchwią przez 5 minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

Krok 3

Pokroić kalafior na małe różyczki i dodać na patelnię.  Wlać gorący bulion i zagotować. Przykryć i gotować przez 25 minut do miękkości warzyw. Wszystko można przelać do garnka.

Krok 4

Wymieszać śmietanę z wodą, a następnie z kilkoma łyżkami, wlać całość do zupy. Podgrzewać do zagotowania i dodać natkę pietruszki. Jeśli trzeba, doprawić do smaku.