Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa krem z dyni z sokiem pomarańczowym i imbirem

Kategoria: Zupy
Krok 1

Dynię umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W dużym garnku roztopić masło z oliwą z oliwek, dodać imbir i podsmażyć przez około pół minuty.

Krok 2

Do garnka dodać dynię, sól i smażyć, ciągle mieszając przez  3 minuty. Dodać szczyptę imbiru w proszku, dodać sok pomarańczowy i tyle bulionu, aby przykryć całkowicie dynię. Gotować pod przykryciem przez pół godziny, aż dynia będzie miękka.

Krok 3

Dodać śmietankę i zblendować na gładki krem. Doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.