Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa krem z kukurydzy

Kategoria: Zupy
Krok 1

Kolby kukurydzy obierz z ziaren i przesmaż na maśle przez 10 minut stale mieszając, aby kukurydza się nie przypaliła. Możesz także zamiast kolb kukurydzy użyć kukurydzy z puszki (ok 800 gram).

Krok 2

Kolejno wlej do kukurydzy przygotowany wcześniej bulion. Następnie obierz i opłukaj ziemniaki i pokrój w niewielką kostkę.

Krok 3

Przełóż ziemniaki do gotującego się bulionu z kukurydzą. Dopraw według smaku kurkumą, imbirem, solą i pieprzem. Następnie gotuj przez 25 minut.

Krok 4

Kiedy ziemniaki i kukurydza będą już miękkie należy odstawić zupę z ognia i zblendować ją na jednolitą masę.

Krok 5

Po tym, jak zblendujemy zupę, należy do niej dodać 2 łyżki śmietany. Wszystko ponownie należy zamieszać i zblendować.