Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa krem z pietruszki i gruszki

Kategoria: Zupy
Krok 1

Pietruszkę obrać, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w grube plastry. Na dnie garnka rozgrzać oliwę z oliwek, a następnie dodać pietruszki i na małym ogniu dusić je przez  5 minut.

Krok 2

Następnie dodać do pietruszki pokrojoną na kawałki lub ćwiartki gruszkę i dusić przez kolejne 5 minut, do momentu, aż będą miękkie.

Krok 3

Do garnka wlać przyrządzony wcześniej bulion. Garnek przykryć pokrywką i gotować przez 15 minut.

Dobra praktyka

Oddzielnie na suchej patelni uprażyć migdały.

Krok 4

Do warzyw dolać szklankę mleka i całość zblendować, Na końcu doprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Przy podaniu posypać uprażonymi migdałami.