Zupa krem z pora
Kategoria: Zupy
Krok 1
Zewnętrzne liście pora należy usunąć. Następnie pozostałą część pora pokroić na talarki. Kolejno siekamy szczypiorek i cebulkę dymkę.
Krok 2
Obierz i opłukaj pod bieżącą wodą ziemniaki. Następnie pokrój je w kostkę.
Krok 3
W dużym garnku rozgrzej łyżkę masła i łyżkę oliwy z oliwek. Następnie wrzuć cebulkę, szczypiorek, pora i ziemniaki. Całość podsmaż przez 5 minut, ciągle mieszając, aby warzywa się nie przypaliły.
Krok 4
Podsmażone warzywa zalej przygotowanym wcześniej bulionem i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Krok 5
Po 15 minutach, zupę ściągnij z palnika, dodaj 100 ml śmietany i zblenduj na krem.