Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa kurkowa - dla cukrzyka, diabetyka

Kategoria: Obiady

Krok 1

Kurki opłucz pod bieżącą wodą, oczyść i odsącz z nadmiaru wody.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie obierz ziemniaki i także pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj szczyptę soli i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do zeszklenia.

Krok 3

Do zeszklonej cebuli dodaj kurki i smaż, często mieszając. Kiedy kurki nabiorą rumianego koloru dodaj do nich masło, dokładnie wymieszaj i smaż przez krótką chwilę. Kiedy kurki zaczną się przyrumieniać na brzegach, dodaj do nich masło, wymieszaj i smaż przez chwilę.

Krok 4

Kurki razem z cebulą, ziemniakami i makaronem dodaj do gotującego się bulionu. Gotuj do całkowitej miękkości ziemniaków i makaronu.

Krok 5

Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, a następnie wymieszaj. Śmietanę wlej do zupy, a następnie dodaj posiekany koperek i natkę pietruszki. Zupę podgotuj jeszcze przez chwilę, aby wszystko się wymieszało i przeszło smakiem.