Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa ogórkowa

Kategoria: Zupy
Krok 1

Do dużego garnka nalać wody, włożyć udka z kurczaka bądź skrzydełka i gotować na wolnym ogniu.

Krok 2

Kiedy mięso zacznie się gotować, dodać sól, pieprz, kilka kulek ziela angielskiego i liście laurowe. Wciąż gotować na wolnym ogniu.

Krok 3

Kiedy woda zacznie wrzeć, do zupy należy dorzucić obrane i opłukane warzywa (marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki), a także kostkę rosołową (drobiową lub warzywną).

Dobra praktyka

Ziemniaki pokrój w kostkę, aby szybciej się ugotowały.

Krok 4

Zetrzyj ogórki kiszone na tarce o dużych oczkach. Kiedy ziemniaki zmiękną dorzuć je do zupy i dopraw do smaku.

Krok 5

Odlej chochlę zupy do innego garnka/szklanki i wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej całość do zupy.

Dobra praktyka

Przy podawaniu zupy, dodaj posiekanej pietruszki.