Twój posiłek

  • 0 dodanych produktów
  • 0 dodanych przepisów

Łącznie Wyczyść

  • 0 WW
  • 0 WBT

Zupa szczawiowa z jajkiem

Kategoria: Zupy
Krok 1

Opłukać szczaw i posiekać go na drobniejsze kawałki. Pokroić lub przecisnąć czosnek przez praskę i razem ze szczawem wrzucić do garnka.

Dobra praktyka

W międzyczasie ugotować 4 jajka na twardo w osolonej wodzie.

Krok 2

Przez pierwsze 3 minuty należy poddusić szczaw z czosnkiem, a następnie zalać 1 litrem bulionu drobiowego. Gotować przez około 2 minuty po czym zblendować.

Krok 3

Następnie połączyć 4 żółtka ze śmietanką i przyprawami (solą i pieprzem) i przelać mieszankę do garnka z zupą. Przekroić ugotowane jajka na ćwiartki i wrzucić do misek z zupą.

Dobra praktyka

Zupę można podawać z grzankami.